Банер
ЛАДА.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Екзотични племена III
Написано от Ивайло Иванов-IYI   
Четвъртък, 14 Юни 2007 00:00
Гуанчи

ГУАНЧИ

Близо до Екватора,на 115 км от бреговете на Северна Африка,се намират Канарските острови.И досега,официалната наука не е наясно откъде преди 3 хил.г.тан се появили первите им жители-гуанчи.Били високи,белокожи,синеоки,с огнено-рижи коси.

Археолозите,провели разкопки на о-вите,не намерили никакви признаци, основнот население да е познавало мореплаването.Гуанчи са единственият народ в света,който няма дори примитивен флот.Но били отлични плувци и можели да плуват от един остров от архипелага до друг като амфибии.

"Гуанчи" значи "Деца на вулкана" .Древните легенди разказват, че хората от племето излезлили от недрата на огнедишащите планеини на Тенерифе - най-высокия вулкан на Канарските острови.
Гуанчи живеели в пещери,които сами издълбавали в скалите.Ходели с наметала от козя коца или напълно голи-климатът им го позволявал.Но въпреки простото битие,гуанчи се грижели за възпитанието на децата си,което било доста особено.Всички млади моми пращали в специално заведение - "моне",за да ги подготвят за свтбата им.Подготовката се състояла в това да надебелеят.Стройните не се търсели
(този обичай и сега е жив сред доста народи,напр. арабите-IYI) .

о-в Гомера Гомера. Първите европейски мореплаватели били учудени от езика на местните.Намирайки се един до друг,хората само беззвучно мърдали устни и въпреки това чудесно се разбирали.Когато,пък,се намирали на растояние -.. подсвиркали!Нормандецът Жан де Бетанкур,един от многото завоеватели на островите,по този повод пише в дневниците си: "Гомера (един от островите на Канарския архипелаг) е родина на високи хора,които владеят най-забележителния от всички езици.Те говорят говорят с устни,както че нямат език.Имат легенда за някакъв вожд,кохйто им отрязал езиците като наказание за нещо си.Съдейки по това как разговарят,съм склонен да предположа,че е било исторически факт". Невероятно,обаче жителите на Канарите се разбирали чрез подсвиркванията си на повече от ... 15 км!Гуанчи отдавна са изчезнали,но езикът им е жив и до днес.Съвременното население го използва им при нужда,изумявайки множеството туристи (подобен език има и на други места,все планински,защото в планината има ехо и свиренето е по-удобно от говора.Джуна,наптример също е ползвала този "планински" птичи език-IYI) .
Породата БардиноБардино. Но гуанчи са известни и с породата огромни кучета - "бардино",с огромни оцъклени очи и лош нрав.Но чудесносно защищавали добитъка от гости с "невъзвишени" цели.Междупрочем,за разлика от стопаните си,кучетата и до днес "процъфтяват",не пропускайки възможността да "услужат" на туристите-любители на силни усешания.
Гуанчи "пшравели" от покойниците си мумии.Елиът Смит в книгата си "Миграцията на ранниър култури" пише: "Когато умре някой,гуанчи го пренасят в пещера,слагат го на плосък камък и му махат карантията,а тялото промиват отвътре със солена вода,след което го намазват със смес от овча мас,смоли от иглолистни и смляна пемза.Изкарват го на слънце и 15 дни съхне.После го повиват в овчи кожи,пристягат го с кожени ремъци и полагат в пещера,близо до жилищните помещения.
Гуанчи не познавали желязото,обаче със своие дървени и каменни оръжия давали отпор на всеки враг.Впрочем,тези хора се отличавали с изключително миролюбие и оръжието се е използвало изключително рядко.Скараните съседи просто ... построявали каменна стена.На Фуертевентура,например,такава стена деляла наполовина целия остров.
Изглеждало,че безметежният живот на гуанчи ще трае вечно.Но ... през 1360 г. в залива Гандо акостирали два испански кораба.Местното население,почнало да хвърля по пришълците камъни.Озадачени от толкова недоброжелателния прием,корабите напуснали залива,но не за дълго.В течение на 134 г. испанците воювали с кореннот население на Канарските острови. Гуанчи били въоръжени само с копия,лъкове със стрели и каменни ножове и брадви.Силите били неравни.Последен бил покорен остров Тенерифе.Оцелите в кърававия бой гуанчи се хвърлили от скалите,за да не попаднат в плен.
Писменост. От гуанчи останали наскалните рисунки с надписи,неразшифровани и до сега.Някои от тях приличали на букви,други -на геометрични фигури.Когато на Канарите дошли европейците,гуанчи били в неолита.Но досега няма друг народ на този стадий,който да има писменост!Съвремените учени считат,че възрастта на наскалните надписи е поне 2'000г.!
Гуанчи отдавна са изчезнали.Езикът им макар и бавно ги следва.Надписите така и остават тайна,а много от историята им остава неразбираема.Но съвременните жители на Канарските считат,че кръвта на древните гуанчи и до сега тече в жилите им. "Истинските канарци са тези,чиито предци са живели тук не по-малко от 500г., - казват они учените. - А ако срещнете на островите висок,риж човек,със сини очи,то можете да сте уверени-пред вас стои истински гуанч
(или турист от Скандинавия-IYI) ".

Заб.IYI

Най-непредубедените търсачи на Истината,твърсят,че гуанчи са наследниците на атлантите или на техни подчинени народи.В легендите си говорят за Деца на Слънцето и че техните богове са отлетели на Запад,а в Америките-от Изток.Висшата прислойка на инките са се наричали именно "Деца на Слънцето".От друга страна на езика на баските "Бог" е ..."инка"...

Социалната система на гуанчи е като при древните египтяни.Съществувала каста на жреците,които единствени имали право да колят животни-извън селищата,върху плосък камък.Оставяли да се изтече кръвта.а докато вършели всичко това носели на нагръдник(дали са знели за радиоизлъчването при смъртта на ?).

IYI



Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .